18 december, 2019

Jennie Rundberg

Jennie har varit på Advicon sedan september 2019. Hon arbetar som projektledare inom ett projekt för en av Advicons kunder där Advicon har fem konsulter. Hon är ansvarig för delarna patologi och genetik. Jennie är systemvetare med en magisterexamen i Informatik.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag har jobbat på olika konsultbolag. Jag kommer närmast från större företag där jag har varit i en renodlad projektledarroll. Jag har även varit i en ledarroll där jag var ansvarig för support och utveckling av ett finanssystem.

Hur kom du i kontakt med Advicon?
– Jag kände att jag ville gå från ett större konsultbolag till ett mindre. Jag fick kontakt med den som är huvudprojektledare för detta projekt och han jobbar för Advicon. Jag hade inte hört talas om Advicon tidigare, men det stämde väldigt väl in på det tänket jag hade haft innan vart jag ville gå. Det passade mig bra.

Skulle du rekommendera Advicon som arbetsplats?
– Ja absolut! Det som jag känner till hittills har bara varit positivt.

Vad är det bästa med att jobba här?
– Svår fråga… för mig är det nog att jag får möjlighet att vara den yrkesperson jag är rakt igenom. Det gillar jag! Jag känner att jag drunknade lite på tidigare tjänster… Här är det väldigt fokuserat. Det som jag vill göra har jag fått göra. Och det är familjärt och välkomnande tycker jag. Det är positivt!

Vad ser du mest fram emot inom ditt jobb?
– Det som jag blir motiverad av i det här projektet, det är hur viktigt det är att IT hjälper verksamheten. Små förbättringar kan betyda mycket. I slutändan kan ju faktiskt ett väl fungerande system möjliggöra att en patient får diagnos och behandling i tid. Att få arbeta med förbättringar är stimulerande rent generellt, och det vill jag alltid göra! Sen gillar jag i projektet själva klättringen. ”Nu har vi kommit hit, så här ska vi ta det till nästa nivå och nu är vi där”. Jag tycker om att man ser framstegen!

Hur länge kommer detta projekt att hålla på?
– Det ska införas på genetiksidan i slutet på nästa år och sedan ska det gå över till förvaltning så då är projektet klart. Vissa delar i projektet som patologi till exempel är redan på väg att gå över till förvaltning.

Vad tycker du är viktigast för att trivas på jobbet?
– De närmsta kollegorna! Jag kan sitta nästan hursomhelst och i vilka miljöer som helst, har man bara personer runt omkring sig som är motiverade eller går att få motiverade så är det helt avgörande. Att man har lite kul också är viktigt. Jag tycker att ju längre man har jobbat desto viktigare blir det. Om man har de pusselbitarna och kan limma ihop dem när det går lite dåligt, då inser man värdet av att ha byggt den typen av relationer. Det är nästan lättare att relatera till när man har varit i situationer när man inte har trivts. Jag har varit det tidigare. Gruppdynamiken var usel. Det blev uppenbart för mig när jag sade att ”det här fungerar inte för mig” för då kom det fram fler som tyckte samma sak.

Vilka kvaliteter tycker du är viktiga hos dina medarbetare?
– Att de är lösningsfokuserade! Man behöver ett visst mått av kritiskt tänkande också men framförallt så måste de vara lösningsfokuserade. Hjälpsamma är också viktigt, att man känner att man kan få stöttning och hjälp.

Kan du beskriva dig själv med tre ord?
– Ja… jag tror att jag är rätt så framåtriktad och jag hoppas att jag uppfattas som hjälpsam. Flexibel är jag nog också.

Vad gör du när du inte är på Advicon?
– Jag hänger mycket med familjen så klart. Jag har två 13-åringar. Nu är de mer självgående men då passar jag på att röra mig. Motionsidrotta, ut och springa, åka skidor om det går, ut i naturen. Den typen av aktiviteter gillar jag. Åka på resor och weekends gör jag också gärna. Jag har landat i det där att det är okej att huset ser ut lite som det gör. Lite smuts i hörnet. Jag bryr mig inte om det längre, haha. Jag jobbar alltid rätt så intensivt när jag jobbar. Jag tycker inte om när det somnar till. Så jag behöver återhämtning, det är viktigt.

 


 

Denna intervjun utfördes december 2019