27 maj, 2020

Frank Bas

Frank är från början utbildad nätverkstekniker men har efter många år i branschen utvecklats till att idag anlitas som teknisk projektledare eller teknisk koordinator. Han har varit på Advicon i två år.

Var har du jobbat innan?
– Jag har jobbat som konsult sedan 2006, i olika bolag, både stora och små, med olika kunder. Har alltid trivts jättebra som konsult. Det är ett spännande och utvecklande arbete där man lär sig nya saker hela tiden. 

Vad är din roll just nu?
– Just nu har jag precis avslutat ett uppdrag hos en av våra kunder som IT-projektledare. Denna vecka började jag en ny roll som koordinator för hårdvara i ett projekt. Teknisk koordinator, projektledare, teamledare är oftast de rollerna som faller mig naturligt. 

Vad är det bästa med att vara konsult? 
– Det är de omväxlande rollerna och kunderna. Det blir aldrig monotont. Man får nya spännande utmaningar hela tiden, det triggar mig. 

Hur hamnade du på Advicon? 
– Jag kände att jag ville gå vidare och utvecklas mer som konsult. Det kände jag att jag kunde få ut av Advicon, det passade mig väldigt bra och jag är jättenöjd. 

En vanlig vardag i ditt projekt, hur många andra Adviconmedarbetare träffar du då? 
– Det är lite olika. Just nu jobbar jag och Morgan i samma projekt. Vi springer på varandra dagligen. I mitt förra uppdrag träffade jag Marcus när jag satt som projektledare. I vissa uppdrag arbetar man enbart med kundens anställd och i andra kan det vara tillsammans med kollegor från Advicon. Det är väldigt varierande. 

Hur lär du känna de andra Adviconkollegorna? 
– Det är delvis när vi jobbar tillsammans och vi har en massa andra aktiviteter utöver det dagliga arbetet. Vi har frukostar, after-works, utbildningar, konferenser, där får man träffa allihop. På aktiviteterna träffas och lär vi känna varandra på ett annat plan som man inte gör i det dagliga arbetet. 

Vad är det som driver dig i ditt dagliga arbete? 
– Det är utmaningarna som kunden kommer med. De har oftast ett problem och jag själv är väldigt lösningsorienterad så just de bitarna triggar mig. Man får hela tiden nya utmaningar och nya problem att lösa. Det är det som driver mig. Införa ett nytt system, uppdatera hårdvara, införa ny hårdvara, uppdatering av system och allt vad det innebär med förberedning, planering, genomförande och uppföljning. Jag gillar även att arbete med människor och få ihop leveranserna tillsammans med mina kollegor. 

Vad ser du mest fram emot inom ditt jobb?
– När vi gjort alla planeringar och förberedelser och sedan ska implementera det. Det är något man verkligen ser fram emot. När man får se allt arbete med planering och förberedelser tas i bruk. Det är en häftig känsla att se allt falla på sin plats. 

Vad tycker du är viktigt för att trivas på jobbet? 
– Bra arbetskollegor är jätteviktigt och ett bolag som man känner sig trygg och bekväm med. 

Känner du dig ibland som en av kunderna som du är anlitad av? 
– Det kan bli svårt att inte göra det på längre uppdrag när man sitter hos kund 100%. Det kan mycket väl bli att man känner så. Det gäller att vara tydlig mot sig själv att man är där som konsult och representerar både sig själv och bolaget. Här är Advicon duktig med att ha olika aktiviteter som man kan delta i, stora och små. 

Vad gör dig till en bra koordinator? 
– Öppen och rak kommunikation från min sida. Jag har fått berättat för mig att jag har ett ”helikopterperspektiv”. Jag identifierar utmaningar snabbt, enkelt och effektivt mot kunden. 

Om du skulle beskriva dig själv med tre ord? 
– Lösningsorienterad, flexibel och stresstålig. 

Hur får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll? 
I- de nya uppdragen så lär man sig alltid något nytt. Både i uppdraget och från kollegorna. Samtidigt har vi utbildningar inom Advicon, både de som Advicon tillhandahåller och de man själv önskar gå. Vi kan få utbildningar/fördjupa oss inom områden som ex. Block Change, verktyg/system (ex. JIRA), certifierar oss etc. 

Vad gör du när du inte är på Advicon? 
– Just nu väntar jag på att mitt hus ska byggas! Umgås med sonen. Träffar vänner och familjen, Spelar Padel, tränar, skytte, listan är lång.

 


 

Denna intervjun utfördes maj 2020